Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

Bibliotecarii şcolari se instruiesc continuu


Centrul de Formare al Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” din Focșani va găzdui în zilele de 20 și 21 iunie, workshop-ul cu tema „Biblioteca publică și biblioteca școlară – parteneriate durabile pentru dezvoltarea de noi servicii de bibliotecă în comunitatea vrânceană”. Acest workshop de dezvoltare profesională pentru bibliotecarii din bibliotecile publice și școlare este o componentă importantă a parteneriatului încheiat între Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” și Casa Corpului Didactic „Simion Mehedinți” din Focșani, urmând a avea loc la Secția pentru Copii și Tineret. În total, vor participa 15 bibliotecari școlari din județul Vrancea.
Workshop-ul are ca scop realizarea de parteneriate durabile între biblioteca publică și cea școlară, precum și familiarizarea bibliotecarilor școlari cu concepte moderne de biblioteconomie și cu metode noi de lucru în biblioteca școlară. În cele două zile de dezbateri, bibliotecarii vor avea prilejul să asiste la o serie de prezentări interactive și sesiuni de lucru în echipă, care vor avea ca rezultat inițierea și dezvoltarea de servicii noi, bazate pe nevoile membrilor comunității vrâncene, precum și promovarea unei strategii noi în susținerea imaginii și rolului bibliotecii și bibliotecarului în comunitate.
Programul de lucru al celor două zile este pregătit de cei doi traineri ai Bibliotecii Județene, respectiv Margareta Tătăruș și Nicoleta Oprișan, și va cuprinde oferta de cursuri pentru dezvoltarea profesională a bibliotecarilor, prezentarea Programului de Training pentru Lideri și Inovatori și organizarea unor ateliere de lucru care vor avea ca temă „Analiza comunității, publicul țintă al celor două tipuri de biblioteci, servicii noi de bibliotecă versus tradiționale, parteneriate și resurse necesare în inițierea de noi servicii de bibliotecă, evaluare și promovare”. „Încheierea de parteneriate durabile între cele două tipuri de biblioteci nu poate fi decât benefică membrilor comunității vrâncene. Putem contribui împreună la dezvoltarea de servicii noi sau la îmbunătățirea celor existente, tocmai pentru a veni în întâmpinarea nevoilor copiilor, tinerilor și adulților care intră în bibliotecă, de orice tip ar fi ea. Este important și pentru profesia noastră să dovedim că suntem puternici, uniți și construim împreună, pentru prezent și viitor, bibliotecarul profesionist, implicat, cu abilități de utilizare a noilor tehnologii și pregătit, în orice moment, pentru orice provocare”, a declarat Margareta Tătăruș, trainer și coordonator al Secției pentru Copii și Tineret din cadrul Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” din Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?