Antioxidanții naturali ajută organismul în reducerea agresorilor toxici. Dacă astăzi organismul este supus tot mai mult factorilor toxici, antioxidanții sunt și ei la îndemână pentru că varietatea fructelor și legumelor cu conținut bogat de antioxidanți este foarte mare. Dintre toate fructele și legumele cu potențial ridicat antioxidant se remarcă fructele de pădure, dar și căpșunele, strugurii roșii, broccoli, roșiile și usturoiul.
Fructele de pădure: mure, afine, zmeură, fragi. Toate aceste fructe au conținut bogat de vitamine, minerale.
Strugurii roșii – conțin resveratrol, puternică substanță antioxidantă. Bobițele de struguri sunt valoroase prin întreg conținutul, de la pieliță la sâmburi.
Roșiile – conțin licopen, colorant roșu. Se pot consuma proaspete, dar și în mâncăruri gătite având în vedere că prin fierbere nu se distruge valoarea licopenului și uleiul chiar îl potențează.
Broccoli – rudă a conopidei, mai valoroasă, are un conținut ridicat de vitamina C, calciu și betacaroten. Conține sulforan, luptând cu unele din cele mai periculoase boli ale secolului.
Usturoiul – cunoscut ca fiind esențial în simpla prevenire a unei banale răceli, are valori multiple. Este un antibiotic natural și valoarea antioxidantă este remarcabilă.