La Åcoala „Mihail Armencea” din Adjud a avut loc, sâmbătă, a doua ediție a Simpozionului Național „Protejarea mediului- preocupare majoră a tuturor”. Inițiatorii proiectului de mediu au fost Cristina Maziliu, inspector învățământ preșcolar din cadrul Inspectoratului Åcolar Județean (ISJ), educatoarea Elena Năstac, de la Grădinița nr.1 din Adjud, învățătoarea Daniela Săndulache și directoarea școlii adjudene, Reta Strat. Partenerii simpozionului au fost Primăria și Clubul Copiilor din Adjud, Åcoala Nicolae Bălcescu din județul Bacău, dar și alte unități de învățământ din țară.
Pentru derularea acestui proiect s-au implicat 108 participanți, atât cadre didactice cât și elevi de la 51 de școli din 9 județe ale țării, precum Vrancea, Brăila, Suceava, Galați, Arad, Buzău, Brașov, Bacău și Botoșani.
Cadrele didactice care au participat sâmbătă la eveniment, au avut posibilitatea să-și expună punctul de vedere în legătură cu problemele de mediu și să împărtășească celorlalți din experiența proprie, în legătură cu educația ecologică în școală. De asemenea, invitații au putut admira expoziția „Artă din deșeuri”, realizată de prichindeii de la Grădinița nr.1 din Adjud și viziona programul artistic „Speranța e la noi, cei mici”, elaborat de educatoarea Elena Năstac și învățătorul Gheorghe Avram.
Grădinița „Dumbrava Minunată” din Panciu, Åcoala din Galbeni, județul Bacău, Colegiul „Gheorghe Balș” din Adjud, Åcoala din Adjudu-Vechi și inspectorul de mediu din cadrul Primăriei adjudene, Nicoleta Enache, au expus câteva materiale despre importanța protejării mediului.
Ediția din acest an a simpozionului se va finaliza cu editarea unei cărți, ce va cuprinde toate materialele realizate de participanți. „Acest simpozion are drept scop conștientizarea elevilor și adulților în legătură cu starea naturii în acest moment, precum și păstrarea resurselor naturale intacte. Ceea ce am realizat astăzi (sâmbătă-n.r.) va contribui la diseminarea proiectului în multe unități școlare, de către cadrele didactice prezente. Pentru a reuși să protejăm mediul, trebuie să începem de la educarea celor mici. În concluzie, noi sperăm într-un mediu mai curat”, au precizat organizatorii simpozionului ce a avut loc la Åcoala „Mihail Armencea” din Adjud.