Cei trei ofițeri din Corpul de Control din cadrul Ministerului Administrației și Internelor (MAI) au încheiat, ieri, verificările la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vrancea. Ofițerii bucureșteni au revenit la sediul IPJ luni, pentru a-l verifica și pe cel de-al doilea adjunct, respectiv comisarul șef Tomiță Păvăloiu. Acesta a fost în concediu medical, în urma unui accident suferit la un meci de fotbal.
De luni și până ieri, ofițerii Corpului de Control din cadrul MAI au verificat activitatea adjunctului șefului IPJ Vrancea, comisarul șef Tomiță Păvăloiu.
Așa cum era de așteptat, au fost verificate și serviciile din subordinea acestuia, printre care Serviciul Poliției Rutiere (SPR), Poliția Comunală Gugești, dar și polițiștii de la Poliția orașelor Odobești și Mărășești. SPR a mai fost controlat și cu ocazia primei vizite la IPJ, dar pentru că prima dată nu au găsit mare lucru, ofițerii au mai scoto-cit încă o dată documentele, doar, doar vor găsi ceva în neregulă. Åi-ar fi pus în joc funcțiile dacă ar fi transmis la București că neregulile sunt minore, în condițiile în care sarcinile lor au fost bine trasate încă dinainte de a începe verificările la IPJ Vrancea. Este știut faptul că reprezentantul Guvernului în teritoriu, respectiv prefectul Ion Oprea, care ar trebui să fie apolitic, vrea să schimbe comanda Poliției vrâncene. Nu de alta, dar se apropie alegerile generale din 2012, iar pedeliștii pregătesc terenul pentru a rămâne cu orice preț la pu-tere. Concluziile verificărilor nu ne-au fost comunicate de conducerea IPJ, pe motiv că nu se cunosc. Comisarul șef Ionel Popescu, șeful IPJ, spune că raportul nu i-a fost prezentat deocamdată. „Verificările s-au încheiat în cursul zilei de astăzi (ieri – n.r), însă concluziile și măsurile nu ne-au fost prezentate. Ofițerii au re-luat o parte din verificări la serviciile din subordinea comisarului șef Tomiță Păvăloiu. Au termen 20 de zile pentru a prezenta concluziile, dar și măsurile”, a spus comisarul șef Ionel Popescu.
La primele verificări, ofițerii de la București au plecat cu anumite concluzii și s-au întors cu altele. Dacă în primă fază neregulile constatate la mai multe dintre serviciile verificate erau nesemnificative, iar polițiștii aflați la conducere ar fi putut primi doar câte o atenționare, ulterior situația s-a schimbat, așa că patru dintre șefii de servicii vor fi cercetați prealabil. Este vorba despre comisarul șef Viorel Gheorghe, șeful Serviciului Poliției Rutiere, comisarul șef Georgel Badiu de la Arest, comi-sarul șef Marian Harap de la Economic și șeful Poliției Vidra, comisarul Eugen Pâslaru. Deși neregulile constatate au fost minore, ei vor fi cercetați prealabil. Cel mai probabil, anumiți șefi de servicii trebuie să fie schimbați chiar dacă își fac bine treaba.