Supranumit „regele fructelor”, mango este unul dintre cele mai populare produse naturale ce se găsesc la tropice având alături de savoare și gust încântător, o mulțime de alte calități. Åtiințific poartă numele de Mangifera indica, iar aceasta nu în mod întâmplător, ci pentru a oferi un indiciu asupra zonei sale de proveniență: India. Numeroase culturi din întreaga lume folosesc fructul și frunzele sale în scopuri rituale sau doar decorative. În zonele în care se dezvoltă, mango este privit atât ca element al dietei zilnice cât și ca medicament tradițional. Pe bună dreptate fiindcă știința modernă a confirmat conținutul său bogat de aminoacizi, vitamina C, vitamina E, beta-caroten, calciu, fier și alte substanțe nutritive. Nutriționiștii afirmă că 100 g de fruct proaspăt este în măsură să asi-gure unui adult peste 15% din necesarul zilnic de vitamina A. Cu atât mai bun se dovedește a fi pentru copiii care mai au încă mult timp să petreacă în sălile de curs.
Mango este recomandat copiilor cu probleme de concentrare fiindcă conține glutamină, substanță care stimulează celulele aferente memoriei și efortului intelectual. Nivelul ridicat de fibre solubile, pectina și vitamina C ajută la redu-cerea colesterolului rău din organism fiind un adevărat factor de progres pentru persoanele cu probleme de greutate. Consumat cu regularitate și aplicat din când în când pe piele înainte cu 10 minute de a face baie, mango hidratează și hrănește tenul, făcându-l mai catifelat și mai strălucitor.