Jurnaliștii CNN au realizat un material despre simptomele pe care persoanele infectate cu bacteria E.coli le pot avea și despre modul în care ne putem proteja de infectare. Conform jurnaliștilor CNN, procesul de determinare a cauzei îmbolnăvirii este rudimentar. Medicii le cer pacienților informații despre alimentația pe care au avut-o în ultimele săptămâni pentru a afla sursa îmbolnăvirii, însă acest lucru nu pare să dea rezultate.
60% dintre persoanele infectate sunt femei, iar 70% dintre persoanele care au avut complicații ale bolii sunt tot femei. Printre simptomele pe care persoanele infectate cu bacteria E.coli le pot avea se numără crampe și dureri stomacale care pot dura aproximativ o săptămână.
În ceea ce privește complicațiile bolii, acestea sunt mult mai grave: rinichii nu vor mai funcționa, vor apărea cheaguri de sânge și implicit vânătăi pe corp. Conform specialiștilor, spălarea legumelor este suficientă pentru protejarea față de infectarea cu bacteria E.coli. „Normele de igienă obișnuite privind siguranța alimentară sunt suficiente pentru a evita infecțiile”, au declarat reprezentanți ai Laboratorului european de referință pentru Escherichia coli (EHEC).
25 de persoane au decedat ca urmare a infecției cu bacteria E.coli, dintre care 24 de decese au fost înregistrate în Germania.