Ingrediente:
ardei roșu și verde – 1500g
roșii – 6 bucăți
ceapă uscată – 4 sau 5 bucăți
usturoi
sare, ulei, piper
Preparare:
Se coc ardeii și două roșii. Se curăță ardeii de coji și de semințe și se lasă să se scurgă bine într-o strecurătoare. Se curăță roșiile coapte de coajă și se taie bucăți mici, păstrându-se și zeama lăsată. Se curăță de coajă roșiile crude și apoi se trec prin răzătoarea mare. Se taie ceapa cubulețe și apoi se călește în puțin ulei, până devine aurie. Se pun toate roșiile tăiate peste ceapă și se lasă mâncarea să clocotească de câteva ori. Se adaugă apoi ardeii desfăcuți în fâșii, sarea și piperul, și se lasă să fiarbă la foc mic timp de 30 minute. Cu două minute înainte de a lua mâncarea de pe aragaz, se adaugă usturoiul întreg sau feliat. Se servește cu mămăliguță sau cu pâine.