Odată cu venirea primăverii cu toții depunem eforturi pentru că Sfânta Sărbătoare a Paștilor să ne găsească cu sufletele bune și cu casa curată. Deși curățenia de primăvară este foarte populară, puțini dintre noi acordă importanță și purificării organismului. Cu toate că eliminarea substanțelor toxice se realizează în mod natural prin intermediul colonului, ficatului, rinichilor, plămânilor și al pielii, orga-nismul nu este capabil întotdeauna să realizeze deplin detoxifierea, motiv pentru care pot lua naștere unele probleme de sănătate. Printre cele mai frecvente sunt: senzația de balonare, tranzitul intestinal lent, constipația, durerile de cap, stările depresive și creșterea în greutate. Din acest motiv este obligatoriu ca măcar o dată la șase luni să aruncăm o privire atentă asupra alimentației noastre și să luăm măsurile corespunzătoare pentru a evita neplăcerile amintite.
De cele mai multe ori când ne îmbolnăvim prima reacție este să luăm medicamente pentru a înlătura simptomele care ne copleșesc, uitând sau desconsiderând din păcate cauzele acestei stări. Pentru a fi completă, detoxifierea trebuie să se realizeze întotdeauna pe două direcții. Primul lucru care trebuie făcut este să suprimăm din alimentație produsele care sunt contaminate cu substanțe chimice nocive care generează stările patologice (pesticide, E-uri, co-loranți, aditivi alimentari, ierbicide ), iar al doilea este să introducem în dietă alimentele sănătoase precum fructele, legumele cât mai proaspete sau cerealele.