Producătorii de vinuri românești vând amestecuri de apă, zahăr și alcool. Experții laboratorului oficial al Uniunii Europene au prelevat probe de la cinci companii, potrivit stirileprotv.ro. Sortimentele au fost prelevate de specialiștii de la Inspecția de Stat pentru Controlul Tehnic Vitivinicol din hipermarketuri. Rezultatele laboratorului oficial al Comisiei Europene arată că producătorii vindeau la sticlă, pe post de vin, apă exogenă și alcool din trestie de zahăr sau porumb. Potrivit raportului pe listă apar vinurile:
„Strămoșesc” și „9 poloboace” produse de SC Vinexport Trade Mark Focșani; „Perla Dunării” produs de SC Vinton Galați; „Buchet”, vin de masa demisec roșu și alb produs de Casa de Vinuri Zorești Buzău; „Babanul”, un vin de masa roșu și alb, produs de Murfatlar și „Alb Nobil”, un vin de masă demisec alb, fabricat de SC Rom Cas Srl Dâmbovița.