Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784
Ediția: Duminică 22 Decembrie 2024. Nr 6784

Vinete mexicane


Ingrediente:
două-trei vinete mijlocii
doi morcovi
patru ardei grași
unul sau doi ardei iuți
o cutie medie de ciuperci conservate
200 de grame de porumb fiert (poate fi înlocuit cu orez)
o jumătate de lămâie
două căpățâni de ustu-roi
cimbru, busuioc, pătrunjel
ulei
 
Mod de preparare:
Este un preparat pe care-l puteți face în orice tavă. Eu am preferat vasul dacic, de țiglă. Vinetele se taie longitudinal, păstrând coaja. Se îndepărtează codițele. După ce le tăiați, frecați-le cu felii de lămâie.
Acest lucru va împiedica oxidarea, respectiv înnegrirea vinetelor curățate. După aceea, dați-le cu un praf de sare. Eu le dau cu sare grunjoasă; mi se pare că sărează mai bine. După aceea, dați-le la frigider, pentru că nu vă veți mai atinge de ele vreo jumătate de ceas. Din miezul vinetelor, din morcovi, din ardeii grași, din ardeii iuți, din ciuperci și din boabele de porumb fiert fac un amestec pe care-l sărez cu sare grunjoasă. Îl las să tragă sare, pentru că după aceea îl voi căli un pic, și, odată călit, acest amestec nu va mai absorbi sare. Peste amestecul de legume călit doar o idee, pun usturoiul curățat și mărunțit. Usturoiul îl pun abia acum, pentru că el nu trebuie călit. Se va coace numai în cuptor. Condimentez din belșug cu pătrunjel verde și busuioc verde. Cu amestecul respectiv umplu jumătățile de vinete. Pun în vas crenguțe de mărar și crenguțe de cimbru.
Final. Pun din abundență peste vinetele umplute pătrunjel și busuioc verde. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?