Ingrediente:
150 g făină
100 g zahăr
150 g unt
2-3 linguri de mac
2-3 linguri de zeamă de lămâie
coajă de la o lămâie
3 picături esență de vanilie
1/2 linguriță praf de copt
Mod de preparare:
Amestecăm pentru început făina cu praful de copt, zahărul și coaja de lămâie. Încorporăm apoi untul. Adăugăm zeama de lămâie și esența de vanilie și mai amestecăm puțin. Aluatul obținut îl rulăm, îl punem în folie și îl dăm la congelator pentru 15 minute. Îl scoatem și tăiem felii rotunde cu grosime de 2 mm. Punem fursecurile pe hârtie de copt și le dăm la cuptorul preîncălzit la 180A°C pentru 10-12 minute. Dacă le veți face mai groase, țineți fursecurile în cuptor mai mult timp, până când devin foarte puțin maronii pe margine.