Ediția: Miercuri 5 februarie 2025 Nr. 6808
Ediția: Miercuri 5 februarie 2025 Nr. 6808

Şase motive pentru a consuma carne mai puţină


Tot mai multe persoane, din dorința de a avea o viață sănătoasă, adoptă dietele vegetariene. Legumele și fructele crescute organic au un conținut mai bogat de nutrienți, comparativ cu aceleași produse, crescute cu ajutorul substanțelor chimice pentru a se dezvolta într-un timp mai scurt.
 1. Doar cu cerealele și soia folosite pentru hrana vitelor din Statele Unite ar putea fi potolită foamea a peste 20% din populați globului.
 2. Pentru un kilogram de carne se folosesc peste 20.000 de litri de apă.
 3. Pentru a produce un kilogram de făină nu este nevoie de mai mult de 100 de litri de apă.
 4. Peste 30% din pământul întregului glob este folosit pentru producția animalieră.
 5. La nivel mondial sunt produse cu până la 4,5% mai multe gaze cu efect de seră din cauza creșterii animalelor destinate consumului, mai mult decât mijloacele de transport.
 6. O reducere a consumului de carne la nivel mondial de 20%, potrivit cercetătorilor, ar avea asupra Pământului un impact pozitiv uimitor. Ar fi exact ca o trecere de la un clasic sedan, la o mașină ultra-modernă.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?