Ingrediente
3 felii zdravene de piept de pui, pregătite ca pentru șnițel (câte 1/2 de piept de pui mare/felie)
bucățile mai mici de la piepții de pui + 1/2 de piept de pui, tăiat în cubulețe
1/2 de ceapă
1 cățel de usturoi
1 morcov mic
3-4 linguri de fasole verde
sare și piper
3 linguri de ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare
Se aleg doi piepți de pui mari și frumoși, se despart „piepții mici”, care se taie în cubulețe, la fel și o jumătate de piept de pui. Cele 3 jumătăți de piept de pui rămase se bat cu ciocanul pentru șnițele, preferabil între două folii de plastic (ca să nu se sfărâme și să nu sară bucățele de carne prin toată bucătăria). Carnea tăiată cubulețe se toacă fîn, împreună cu 1/2 de ceapă și cățelul de usturoi. Se adaugă pătrunjelul tocat, sare și piper după gust și se amestecă bine. Feliile de piept de pui se sărează și se condimentează; morcovul se curață și se taie în bastonașe lungi de 8-10 cm și cu grosimea de 0,5 cm. Pe fiecare felie de piept de pui se așează câte o treime din umplutură, apoi bastonașe de morcov, alternând cu bucățele de fasole verde sau cu fire de sparanghel. Fiecare felie de carne se împachetează ca o sarma mare și se fixează cu scobitori. Într-o tigaie, se încing 2 linguri de ulei de măsline extravirgin, în care se rumenesc în 3-4 minute „pachețelele” pe toate părțile. Imediat ce carnea s-a rumenit, se mută într-un vas termorezistent. Se toarnă pe deasupra uleiul de măsline rămas (1 lingură), se acoperă cu foile de aluminiu și se dă vasul la cuptorul preincins la 190 de grade Celsius timp de 25-30 de minute. După trecerea acestui timp, se scoate carnea din cuptor și se lasă să se „odihnească” acoperită aproximativ 10-15 minute. Se scot apoi scobitorile și se servește pipetul de pui alături de o garnitură și/sau salată după gust.