Ingrediente:
3-4 legături de ceapă verde
1 ardei roșu
4 ouă
200 g cașcaval
300 g șuncă presată (sau alt mezel, la alegere)
4 lg făină
1 plic praf de copt
4 lg de ulei + 2 lg pt prăjit ceapă
4 lg de iaurt
sare, piper
Mod de preparare:
Curățăm și spălăm ceapa și ardeiul apoi tăiem ceapa verde, ardeiul și le călim puțin în 2 lg de ulei. Amestecăm gălbenușurile cu uleiul, iaurtul, cașcavalul ras pe răzătoarea mare, ceapa, ardeiul, făina și praful de copt. Punem sare, piper. Apoi amestecăm compoziția rezultată cu albușurile bătute spumă. Turnăm compoziția într-o tavă de chec unsă cu ulei și tapetată cu făină și dăm la cuptorul încins pt cca 35-40 de minute. Se taie felii după ce se răcește.
Poftă bună!