Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

Metode de a îngriji pielea uscată


Pielea uscată are un nivel scăzut de sebum și poate fi predispusă la sensibi-litate. Aspectul uscat al pielii se datorează incapacității sale de a reține umezeala. De obicei, și după spălare, această ne strânge sau simțim disconfort la nivelul ei, cu excepția cazului în care aplicăm o cremă hidratanta. Uscăciunea se poate datora vântului, tempe-raturilor extreme, aerului condiționat etc.
 
Cauze ale pielii uscate
Glandele de ulei nu furnizează suficientă lubrifiere pentru piele. De aceea, are ca rezultat pielea deshidratată. Pielea este expusă la aceste elemente în anotimpul friguros, însă poate fi cauzată și de o boală genetică. Dieta săracă, deficiențele nutriționale, mai ales cele de vitaminele A și B, pot contribui, de asemenea, la uscarea pielii. Factorii de mediu, precum expunerea la soare, vânt, frig, produse chimice sau cosme-tice, spălatul excesiv cu săpunuri dure pot constitui cauze ale pielii uscate. Dermatita, eczemele, psoriazisul sau seboreea pot fi și acestea cauze ale uscăciunii pielii. Anumite medicamente, inclusiv diuretice, antispastice și antihistaminice pot veni în ajutorul pielii uscate.
 
Cum să îngrijim tenul uscat
Evitați apa de la robinet atunci când vă curățați pielea uscată. Åži nu utilizați niciodată apă caldă. Utilizați, în schimb, apă minerală pentru împrospătarea feței. De asemenea, nu folosiți un prosop cu textură aspră, deoarece vă poate irita pielea. Produsele cu un ph neutru sunt potrivite pentru a vă curăța pielea. Masați-vă în fiecare seară fața cu o cremă hrănitoare, înainte de culcare. 
 
Preparați-vă pentru dimineață o loțiune de curățare pentru piele, realizată din următoarele ingrediente:
 – 1 gălbenuș de ou
 – 1 linguriță suc de portocale
 – 1 linguriță ulei de măsline
 – câteva picături de apă de trandafiri
 – câteva picături de suc de lămâie
 Se amestecă toate ingredientele la un loc și se aplică pe piele.
 
 Mască de frumusețe pentru ten uscat
 – 1 ou
 – 1 linguriță de miere
 – 1/2 linguriță de ulei de măsline
 – câteva picături de apă de trandafiri
 – Se amestecă bine ingredientele și se folosește că o mască.
 
Hidratarea de noapte
După ce vă curățați pielea cu un demachiant foarte cremos sau ulei (este bun și uleiul pentru copii), eliminați reziduurile cu un jet de apă minerală.
Urmați apoi cu o cremă de noapte, care să fie aplicată cu cel puțin o jumătate de oră înainte de culcare. O dată pe săptămână, folosiți o mască facială de curățare și exfoliere a pielii, pentru a elimina celulele moarte de la suprafața pielii. Într-un blender puneți 1 linguriță de praf de argilă verde și 1 linguriță de miere proaspătă. Aplicați amestecul pe față, evitând zona ochilor. Lăsați-l să acționeze cel puțin o jumătate de oră, apoi clătiți bine față cu apă călduță. În timp ce pielea mai este încă ușor umedă, aplicați pe față un ulei natural ori o cremă lichidă hidratantă. Dacă pielea dumnea-voastră este crăpată sau foarte crăpată, creșteți consumul de apă și acizi grași esențiali.
 
Baie cu lapte
O dată pe săptămână faceți o baie cu lapte. Acesta vă va hrăni și catifela pielea. Pregătiți apă caldă pentru baie, în care adăugați 250 g lapte praf, jumătate de lingură de ulei de migdale și câteva picături din parfumul dumnea-voastră preferat. În cazul în care aveți buzele uscate sau crăpate, aplicați cel mai bun remediu: masați cu o cremă de lapte combinată cu câteva picături de apă de trandafiri și suc de lămâie, pe care îl adăugați în fiecare noapte, înainte de culcare. Folosiți și un umidificator pentru mediul în care vă desfășurați activitățile, pentru că acesta ajută la reducerea cantității de umiditate pierdută de pe piele prin evaporare. Pentru pielea crăpată și uscată de pe mâini, utilizați cremă de gălbenele ori ulei de tătăneasă cu ulei de vitamină E și aloe vera. Aloe vera are proprietăți de vindecare și hidratare a pielii, lăsând-o moale. Totodată, ajută și la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii. Aplicați gel de aloe vera local, pe zonele afectate. Gălbenelele și tătăneasa fac pielea să fie mai moale. De asemenea, tătăneasa reduce roșeața și calmează pielea iritată.
 
Beți ceai de mușețel, păpădie sau mentă
Uleiul din arbore de ceai este cunoscut pentru faptul că pătrunde până la nivelul celular al pielii. Aplicați amestecul pe mâini la culcare, apoi înfășurați-le în mănuși de plastic peste noapte. Evitați fumatul, deoarece acesta are consecințe nocive asupra pielii dumneavoastră. Nicotina contractă vasele de sânge și capilarele mici care servesc pielii. De asemenea, aceasta privează pielea de oxigen și de substanțele nutritive de care are nevoie aceasta pentru a fi sănătoasă. Utili-zați pentru curățarea pielii uleiul pur de măsline, uleiul de avocado ori uleiul de migdale. Dieta, răspunzătoare și ea pentru aspectul uscat al pielii, trebuie să fie una echilibrată și care să includă: legume, fructe, cereale, semințe, nuci.
Mâncați proteine de calitate din surse vegetale. Creșteți, de asemenea, consumul de alimente crude. Mâncați usturoi, ceapă, ouă, sparanghel și alimente bogate în sulf, care ajută la menținerea unei pieli netede și cu aspect tânăr. Consumați o mulțime de legume de culoare galbenă și portocalie, care sunt bogate în antioxidanți, precum beta-carotenul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?