Primii beneficiari ai cursurilor gratuite inițiate de Fundația „Centrul pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii” din Brăila au susținut examenul practic de absolvire. Cei 46 de adulți salariați din mediul privat care au început cursurile în toamnă au luat parte la cursurile teoretice ce s-au desfășurat la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”, pe două grupe, respectiv o grupă de bucătari și o alta de cofetari. Cursanții au învățat meserie în partea practică a cursului unde, cu spriji-nul restaurantelor „Casa Vrânceană” și „Pacific”, aceștia au aflat de la specialiști tainele artei culinare. Cursul a durat 6 luni iar la final cursanții vor primi diplome de calificare nivel doi, ce sunt recunoscute la nivelul întregii comunități europene și prin urmare, le vor fi de mare folos celor care vor să își găsească de lucru în afara granițelor țării. „Sunt foarte fericit că există aceste cursuri implementate la noi în țară. Cursurile sunt bune pe viitor, în cazul meu o să le pun în practică deoarece dețin o firmă de alimentație publică, un fast food, și cred că îmi sunt mai mult decât folositoare. M-am perfecționat pe partea culinară”, a subliniat Mihai Opriș unul din cei 46 de participanți la curs. „Formarea profesio-nală în domeniul serviciilor, industrie hotelieră, alimentație publică și comerț” este un proiect susținut cu fonduri europene și se derulează în cadrul amplului program „Investește în oameni”. Guvernul României este partener în cadrul acestui proiect. Vor beneficia de aceste cursuri de formare angajații din domeniul privat din regiunea de Sud – Est a României și include loca-litățile Brăila, Focșani, Galați, Râmnicu – Sărat și București. „În septembrie sau octombrie va începe un alt curs de calificare pentru meseriile de bucătar și ospătar. Cursurile vor dura tot 6 luni și se adresează salariaților care au minim zece clase”, a declarat Alina Grigore, coordonator instruire pe acest proiect.