Ingrediente:
200g de făină
120g unt
20g zahăr pudră
1 vîrf de cuțit sare
coajă rasă de lămîie
50 ml de apă rece
4 pere
4 mere
150 g nuci
2 linguri gem de caise
puțin coniac
Mod de preparare:
Am făcut un aluat din făină, unt, zahăr pudră,sare,coajă rasă de lămîie, apă rece și l-am dat la rece 20 de minute. Între timp se curăță 4 pere și se taie pe lungime . Din aluatul răcit se întinde o foaie într-o tavă rotundă de tarte, cu diametrul de 23cm. Pe marginea aluatului din tavă se așează un rând de felii de pere suprapuse puțin, în așa fel încât mijlocul să rămână liber. Se taie merele în cubulețe și se amestecă cu nucile zdrobite și cu 1 lingură zahăr tos. Acest amestec se pune în mijlocul tartei. Se coace la foc potrivit cam 30 de minute. După ce se coace, se amestecă 2 linguri de gem de caise cu puțin coniac (eu am pus vișinată pentru că nu am avut coniac) și se pune pe deasupra tartei fierbinți.
Poftă bună!