Depresia este o afecțiune întâlnită destul de des în rândul femeilor și bărbaților, neținându-se cont de vârstă.
Cauzele sale pot fi următoarele:
– predispoziția genetică
– trauma emoțională
– boala unui organ
– oboseala cronică
În cazul în care simptomele depresiei se desfășoară pe o perioadă îndelungată și nu este tratată, aceasta poate conduce chiar la îmbolnăvirea ficatului. Aveți mai jos câteva tratamente naturale la care puteți apela în cazul depresiei:
– cea mai eficientă este sunătoarea. Se consumă sub formă de infuzie (3 căni pe zi) ori tinctură (câte 3 picături, de 5 ori pe zi). Sunătoarea este o plantă cu un rol important în relaxarea și îmbunătățirea stărilor emoționale.
– roinița – calmează tensiunea și stările de anxietate, aducând buna dispoziție în momentul în care se instalează starea de oboseală;
– maghiran – alungă depresia, având efecte calmante și antidepresive;
– tei – are proprietăți de liniștire a psihicului;
În afară de acestea, infuzia de busuioc, coada șoricelului, rădăcina de păpădie, anghinare, rostopască ori rădăcina de valeriană – toate contribuie la o stare mai bună, de optimism.
Schimbați-vă, de asemenea, și dieta, renunțând la alcool, zahăr și cafea, deoarece acestea vă pot da impulsuri pozitive doar de moment, revenind în scurt timp la aceeași stare de dinainte. Alimentele bogate în Omega-3, precum peștele, țin tristețea la distanță. În plus, se recomandă efectuarea de exerciții fizice în mod regulat și un somn odihnitor.