Ingrediente:
un cap de pește crap sau două/trei mai mici
pește mai mic roșioară
caras cam 5-6 bucăți
doi morcovi mici
o ceapă medie
o țelină mică
un ardei verde gras și puțin ardei iute roșu
verdeață (leuștean, pătrunjel), sare
un borcan de 800g roșii în bulion
o ceașcă de orez,
1/2l zeamă de varză sau borș (după gust).
Mod de preparare:
Ceapa se taie cubulețe și se călește în ulei până se înmoaie puțin. Se adaugă ardeiul(gras și iute) tăiat tot cubulețe peste care se adaugă restul de zarzavat până ce uleiul capătă puțină culoare, mai ales de la morcov.Se stinge cu trei litri de zeamă strecurată de la peștele mic fiert până s-a sfărâmat. Se lasă până ce a fiert zarzavatul și se adaugă roșiile în bulion și capul de pește. Când capul de pește este jumate fiert se răstoarnă și orezul înmuiat. Separat se dă în fiert zeama de varză sau borșul și se adaugă restului de ciorbă și se lasă câteva minute să se îmbine gusturile. La sfârșit se potrivește de sare și se adaugă verdeață. Se servește cu mămăliguță.