Ingrediente:
1 piept de pui
ciuperci circa 400 g
200- 300 g smântână
2 linguri ulei
condimente de pui
800 g cartofi
1 lingură făină
pătrunjel
sare și cașcaval
Mod de preparare:
Se curăță cartofii și se taie cuburi mari după care se fierb circa 20 min până nu se sfărâmă, apoi se storc de apă. Într-o cratiță pui uleiul, ciupercile și pieptul de pui la călit, după care adaugi făină și smântână. Dacă ți se pare prea gros sosul poți adăuga apă cam 300 ml. Lași la foc circa 10 min să fiarbă cu sosul și puțină sare.
Într-o tavă yena sau teflonată, așezi cartofii fierți, pui peste ei pătrunjelul tocat mărunt sau de la plic, apoi cașcaval dat prin răzătoarea mare, se toarnă compo-ziția obținută din ciuperci și pieptul de pui, apoi din nou cașcaval și pătrunjel uscat presărat peste cașcaval. Lași în cuptorul încins în prealabil, circa 30- 40 min până se face o crustă mai roșiatică.
Poftă bună!