Ediția: Joi 2 Ianuarie 2025 Nr. 6787
Ediția: Joi 2 Ianuarie 2025 Nr. 6787

Dietele sănătoase şi importanţa calciului


Calciul este unul dintre elementele cheie de care organismul nostru are nevoie pentru a rămâne puternic și sănătos. Atât în cazul bărbaților cât și în cazul femeilor pe tot parcursul vieții calciul este un element esențial pentru sănătatea oaselor și îmbunătățirea unor funcții vitale. Nivelul optim de calciu din organism depinde de anumiți factori. Cel mai important este cel legat de vârstă. Calciul este important pentru fiecare dintre noi. Având o dietă sănătoasă sistemul dumneavoastră osos va beneficia de cel mai bun tratament de prevenire a afecțiunilor nedorite. Alături de calciu mai sunt și alte câteva minerale foarte importante precum vitaminele D și K. Acestea ajută calciul să își facă treabă cât mai bine. Organismul nostru este capabil să absoarbă cel mai bine calciul din alimente. Suplimentele sunt și ele eficiente însă acestea nu sunt mereu recomandate. În aceste condiții cei care au o alimentație sănătoasă se pot mândri cu un sistem osos mult mai sănătos.
 Spre deosebire de suplimente, alimentele conțin și săruri care ajută la asimilarea calciului. Că produsele alimentare lactate conțin foarte mult calciu nu este o noutate. Acestea sunt ușor de digerat și conțin în cele mai multe cazuri grăsimi puține, aducând beneficii majore organismului. Printre sursele cele mai bune putem enumera laptele, iaurtul și brânză.
Legumele, în special cele cu frunze verzi, sunt o sursă bogată de calciu. Încercați să consumați cât mai multe frunze de salată verde sau țelină, broccoli, fenicul, varză, dovlecei, fasole verde, varză de Bruxelles, sparanghel ori ciuperci. Fasolea conține și ea mult calciu. Cea neagră sau din soiul Pinto, fasolea albă și mazărea sunt de asemenea recomandate de medicii nutriționiști. Ierburile aromate și condimentele pot fi consumate pentru un mic impuls. Nu conțin foarte mult calciu în compoziția lor naturală însă cantitatea deținută nu poate fi trecută cu vederea. În plus gustul este de neegalat când vorbim de pătrunjel, busuioc, mărar, cimbru, oregano, rozmarin, frunze de mentă. Printre sursele cele mai importante de calciu putem enumera și somonul, brânză tofu, portocalele, migdalele, melasa și semințele de susan. De asemenea consumul de cereale și suc de portocale este benefic și servite la micul dejun asigurați organismului aportul de substanțe nutritive de care are nevoie pentru a funcționa optim pe durată întregii zile.
   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?