În multe colțuri ale lumii alimentele organice au devenit foarte populare. Cum cererea crește de la o zi la alta, producția ajunge și ea la noi standarde pentru a satisface do-rințele clienților care își doresc să consume alimente sănătoase. Angajându-vă să consumați alimente de cea mai bună calitate faceți un pas către o viață sănătoasă. Chiar dacă veți mânca mai multe fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase întrebările nu vor înceta să apară. Acestea au legătură adesea cu sustenabilitatea acestor diete, sănătatea reală oferită de ele și planurile pe care medicii nutriționiști le recomandă.
Veți avea o atenție sporită asupra etichetelor ce conțin detalii în legătură cu ingredientele unui produs și totodată nu veți omite să vă gândiți care este diferența între alimentele crescute convențional și cele crescute ecologic.
Termenul „organic” face referire la modul în care produsele agricole sunt crescute și procesate. Cerințe specifice trebuie îndeplinite în toate procesele de dezvoltare a culturilor. Pentru ca produsele finite să fie etichetate „organic”, aceste cerințe trebuie menținute.
Culturile ecologice trebuie să fie cultivate în condiții de siguranță cu îngrășăminte organice, să nu prezinte modificări genetice. Fermierii care au pretenția de a recolta produse sănătoase nu au voie să folosească pesticide, gene modificate biologic, fertilizatori sintetici sau îngrășăminte pe bază de nămol din zonele de epurare.
Organic pot fi crescute și animalele a căror carne o consumăm. Acestea trebuie hrănite natural, iar cei care le îngrijesc nu au voie să le administreze antibiotice, hormoni de creștere și alte substanțe similare.
De ce alimente organice ?
Deoarece acestea pot oferi o sumedenie de beneficii. Multe studii arată că alimentele organice conțin mult mai mulți nutrienți benefici decât cele numite convenționale. În plus cei care sunt alergici la unele alimente crescute convențional, tratate chimic sau conservate cu ajutorul unor conservanți artificiali, au descoperit că după ce au consumat alimente crescute ecologic alergiile au dispărut. Aceste produse conțin puține pesticide, folosite frecvent în procesul de creștere a legumelor și fructelor. Reziduuri în urma folosirii pesticidelor rămân atât la suprafața cât și în compoziția fructului pe care îl consumăm. În afară de beneficiile aduse sănătății noastre, alimentele crescute organic protejează și mediul înconjurător.