Controlul greutății și exercițiile fizice regulate sunt elemente critice pentru păstrarea sănătății inimii. La rândul ei, mâncarea pe care o consumați are o importantă deloc de neglijat. Experții în nutriție spun că o dietă sănătoasă ajută la reducerea riscului de boli cardiace sau accidente vasculare cu până la 80%. În întreaga lume bolile de inimă sunt și în rândul bărbaților dar și în cel al femeilor cauza principală de deces. Înțelegând cum alegerile alimentare au un impact direct asupra sănătății inimii dumneavoastră veți putea mult mai ușor să preveniți boli și probleme legate de tensiune. De asemenea cu ajutorul dietei afecțiunile pot fi administrate în așa fel încât calitatea vieții dumneavoastră să nu fie afectată de rigurozitatea impusă de tratamentele prescrise de medici. Încercați să urmăriți cele câteva noțiuni de bază care impun un mod de viață sănătos nu doar pentru a preveni afecțiunile inimii ci și alte probleme. Din categoria alimentelor care conțin grăsimi sănătoase fac parte nucile crude, uleiul de măsline, uleiurile de peste (omega 3), semințele de in sau avocado.
Elemente nutritive sănătoase conțin în general fructele colorate și legumele, fie proaspete, congelate sau conservate, preparate fără unt. Fibre sănătoase găsiți în compoziția cerealelor, produselor de panificație preparate din cereale integrale. Åi legumele sunt recomandate la acest capitol. Omega 3, un nutrient extrem de sănătos pentru întreg organismul, poate fi asimilat din consumul de pește, crustacee și carne de pui. Calciu și proteine găsiți în albușurile de ou, laptele degresat, iaurtul și brânza cu un conținut cât mai mic de grăsimi. Pentru o dietă complet sănătoasă încercați să consumați cât mai puține alimente parțial hidrogenate sau prăjite în ulei, grăsimi saturate din compoziția laptelui integral și cărnurilor roșii.
Este recomandat să evitați și alimentele împachetate precum cele care au nevoie de câteva minute la microunde pentru a putea fi servite. Acestea conțin de regulă mult sodiu și nu sunt sănătoase.