O femeie din Mera, acuzată că a dat mai multe țepe oamenilor de bună cre-dință, într-unul din cazuri folosindu-se de o fundație, a fost obligată de instanța de judecată să nu părăsească localitatea de domiciliu, chiar dacă procurorii o vroiau în spatele gratiilor. Femeia nu este la primul contact cu legea penală.
O femeie din Mera, pe numele căreia procurorii au formulat referat cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzată că a folosit în interes propriu banii asociației pe care o înființase pentru a ajuta copiii defavorizați, a fost obligată de instanța de judecată să nu părăsească localitatea de domiciliu. Camelia Mihăilă, de 41 de ani, a fost acuzată de procurori că se sustrage de la urmărirea penală. Ieri, când s-a judecat recursul la propunerea de arestare preventivă, femeia a fost prezentă în sala de judecată, ca să se apere de toate acuzațiile ce i se aduc.
Potrivit procurorilor, în 2009, femeia ar fi înființat Asociația „Salvați copiii 2009”, care avea ca obiect de activitate strângerea de fonduri pentru copiii defavorizați, bolnavi ori orfani. În acest scop, femeia a luat legătura cu părinții unei fetițe bolnave de leucemie, care și-au dat acordul ca asociația Cameliei să demareze o campanie de ajutorare prin strângere de fonduri, prin intermediul unor voluntari. Copila bolnavă nu a văzut însă niciun ban în urma campaniei, deși s-au strâns.
Camelia Mihăilă le-a spus judecătorilor, ieri, că toți banii au fost cheltuiți cu transportul voluntarilor prin comune, ba chiar ar fi fost înșelată de aceștia, deoarece falsificau chitanțele. În urma unei verificări efectuate de Garda Financiară, s-ar fi descoperit că din banii asociației, o parte au fost donați mamei învinuitei, iar o altă parte a fost cheltuită în folosul fiicei acuzatei. „S-au colectat foarte puțini bani. S-au strâns cam 500 de lei, care s-au cheltuit cu voluntarii. Am cheltuit și cu mama mea, dar și cu fiica, care erau bolnave. Activitatea asociației s-a încheiat în septembrie 2009, când nu au mai venit voluntarii”, a susținut Camelia, în fața judecătorilor.
Probleme cu legea
Asupra sa mai planează și alte acuzații, cum ar fi că în calitate de administrator la o societate, a eliberat unei cunoștințe o adeverință de salariat, pentru a obține cre-dit de la bancă.
Camelia este cunoscută ca o persoană care a mai avut probleme cu legea penală. Chiar dacă procurorii au considerat-o un pericol public și infracțiunile pentru care este cercetată sunt pedepsite cu mai mult de patru ani închisoare, femeia a fost lăsată în libertate. „În baza articolului 145 Cod procedură penală, dispune măsura obligării inculpatei de a nu părăsi localitatea, respectiv comuna Mera județul Vrancea pe o perioadă de 30 de zile”, se arată în hotărârea Tribunalului Vrancea.
Pe tot parcursul lunii, femeia va trebui să se supună unor anumite măsuri, respectiv să se prezinte la organul de urmărire penală sau la poliție, după caz, și să nu-și schimbe locuința. De asemenea, nu va avea voie să poarte armă sau să se apropie de ceilalți inculpați cercetați în cauză dar nici „să nu mai exercite calitatea de preșe-dinte al Asociației «Salvați Copiii 2009» Mera și să nu desfășoare activități în cadrul acestei asociații”.