Plantele conțin proteine. Consumând o varietate bogată, toate nevoile organismului nostru sunt satisfacute și putem beneficia în mod na-tural, zilnic, de o doză de sănătate.
Comparații:
Bananele conțin 4% proteine
Castraveții – 11%
Portocalele – 7%
Salata verde – 22%
Pepenele roșu – 7%
Ouăle – 23%
Laptele integral – 23%
Carnea de vită – 50%
Proteinele vegetale sunt mai bune decât cele animale?
Proteinele animale pot să asigure necesarul organismului, dar varietatea are rolul ei, astfel că nu ar trebui neglijate proteinele pe care le putem obține și din produsele vegetale. Proteinele animale sunt exact cele de care avem nevoie deoarece cu ajutorul lor obținem concentrația ideală a fiecărui aminoacid necesar organismului nostru pentru o bună funcționare. Totodată pot fi sintetizate eficient de corpul uman. Spre deosebire de proteinele din compoziția legumelor, cele animale sunt asimilate cu tot cu grăsimi și colesterol. Ouăle conțin 60% grăsime, la fel ca și carnea de vită, iar brânza chedar conține 72% grăsimi.