Ediția: Vineri 3 Ianuarie 2025 Nr. 6787
Ediția: Vineri 3 Ianuarie 2025 Nr. 6787

Orzul


Orzul are ca factor curativ: germenii și tărâțele. 
Afecțiuni pentru care se recomandă: hepatită; hipotensiune; diaree, dizenterie, febră tifoidă; atonie gastrică, intestinală, pro-bleme de digestie; tuberculoză, bronșită cronică.
 
Prezentare generală
Această cereală cu boabele tari este printre primele plante cultivate pe Terra, cu 4000 de ani în urmă ea fiind întâlnită pe mari suprafețe, din Egipt și până în India. În China, este considerată una dintre cele cinci plante sfinte, fiind folosită atât ca aliment, cât și ca bază pentru o gamă impresionantă de medicamente naturiste. În Europa, orzul e consumat în cantități tot mai mari în ultimii ani ca suc și sub formă de fulgi, obținuți prin presare la rece. Acești fulgi sunt foarte ușor digerabili și păstrează practic nealterate proprietățile terapeutice ale boabelor de orz, proprietăți care vom vedea că nu sunt deloc de neglijat.
 
Recomandări
– fulgi de orz pentru consum împotriva anumitor afecțiuni:
Hepatită de toate tipurile, sechelele posthepatice și hepatită cronică evolutivă – fulgii de orz au efect drenor hepatic și ajută la regene-rarea celulelor din ficat.
Hipotensiunea – consumul regulat de fulgi de orz mărește pe cale naturală tensiunea arterială, fără a apărea riscul hipertensiunii, tensiunii arteriale oscilante sau a palpitațiilor.
Ischemie cardiacă – de asemenea, orzul este cunoscut pentru efectele sale de prevenire a acestei boli.
Diaree, dizenterie și febră tifoidă (adjuvant) – se consumă fulgi de orz în amestec.
Atonia gastrică și intestinală, probleme de digestie și apetit la persoanele sedentare – se consumă dimineața și seara câte o farfurie.
Tuberculoză, bronșită cronică – Se consumă această combinație ușoară, foarte hrănitoare și cu efecte de stimulare a imunității, la micul dejun și cină.

Preparare
Pentru consum
Au un efect foarte bun mai ales preparați cu miere de albine și fructe; se mai pot prepara cu miere, lapte fierbinte; sau ca müsli (combinați cu fructe). 
 
Precauții, contraindicații 
Nu există.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?