Ingrediente:
2 felii de pâine
1 ceapă
200 g spanac
sare, piper negru
busuioc
1 linguriță muștar
2 cuburi concentrat de vită
100 g cașcaval
1 cutie roșii decojite
500 g carne tocată de vită
1 ou, 1 linguriță muștar, 2-3 căței de usturoi
250 g cartofi
o pungă legume congelate
2 linguri ulei, 1 lingură pastă de tomate.
Mod de preparare:
Carnea tocată se amestecă cu pâinea înmuiată și stoarsă bine, oul, muștarul, ceapa tocată, sare, piper, busuiocul, concentratul de vită sfărâmat, usturoiul tocat. Se întinde compoziția de carne pe o folie de aluminiu, într-un dreptunghi. Se presară deasupra spanacul scurs bine, pe care l-am fiert întâi pe jumătate, apoi cașcavalul ras și roșiile pasate bine. Se rulează carnea, se pune într-o tavă unsă, peste care se pune folie de aluminiu și se coace în cuptorul încins circa 50 de minute.
Pentru sote călim în puțin ulei o ceapă, adăugăm cartofii fierți și tăiați cubulețe și mazărea cu morcovul fiert, de la pungă. Se sărează și se piperează după gust. Se decorează cu pătrunjel.
Poftă bună!