Evaziune la TVA de 5,2 milioane lei

0
391


Patronii vrânceni au încercat să păcălească fiscul de 5,2 milioane lei, valoarea TVA-ului care nu a fost declarat conform legii. Diferențele au fost stabilite de inspectorii fiscali în urma controalelor efectuate în primele trei luni din acest an. Finanțiștii au mai găsit diferențe și la impozitul pe profit, cu o valoare nedeclarată de 1,5 milioane lei.
Una dintre cauzele pentru care a crescut evaziunea în domeniul TVA-ului este creșterea acestuia până la 24%, o valoare tentantă pentru patroni, mai ales în această perioadă de criză economică. Evaziunea la plata TVA-ului depistată de inspectorii fiscali în primul trimestru din acest an a reprezentat 60% din diferențele de taxe și impozite stabilite de fisc.
Potrivit reprezentanților Direcției Generale a Finanțelor Publice Vrancea au fost efectuate 740 inspecții fiscale în acest trimestru, din care 427 inspecții fiscale generale. În urma inspecțiilor au fost atrase suplimentar la bugetul statului peste 11 milioane lei din care 8,7 milioane sunt diferențe de impozite, taxe și contribuții. Penalizările s-au ridicat la 1,9 mi-lioane lei, adică 17,7 % din totalul sumelor atrase. Ca urmare a inspecțiilor fiscale desfășurate au fost efectiv încasate peste 6,1 milioane lei.
„Au fost înaintate Parchetului de pe lângă Tribunalul Județean Vrancea pentru continuarea cercetărilor 10 dosare penale cu un prejudiciu adus bugetului general consolidat în valoare de 2,20 mi-lioane lei”, au afirmat reprezentanții Fiscului.
Tot în trimestrul I au fost desfășurate 65 controale inopinate care s-au concretizat în aplicarea a 20  amenzi contravenționale cu o valoare de 11.200 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here