Mălureanu a îngropat evaluarea Gărzii Financiare

1
833


Lipsa de rezultate a fostului șef pedelist al Gărzii Financiare, Mugurel Mălureanu, a redus calificativul acordat activității din 2010  comisarilor secției din Vrancea. Este rezultatul politizării în exces a funcțiilor de conducere, acțiune coordonată de actuala conducere a PDL Vrancea.

Munca de anul trecut a comisarilor Gărzii Financiare a fost evaluată de o comisie de la București. În urma analizei specifice, conducerea Gărzii Financiare a primit calificativul mediu, „conform schemei de conformitate și evaluare a controlului intern”. Rezultatul nu este surprinzător ținând cont de rezultatele obținute de instituția de control în perioada cât la conducere s-a aflat pedelistul Mugurel Mălureanu. Acesta a reușit să îngroape secția din Vrancea tocmai pe penultimul loc într-un clasament național al instituțiilor de control.
Lipsa de rezultate din mandatul lui Mălureanu este un exemplu al dezastrului  produs de politizarea funcțiilor de condu-cere ale instituțiilor pu-blice. PDL Vrancea a preferat să numească persoane fără experiență, fără carte de muncă și care habar nu aveau de legislația românească. Dife-rența dintre o persoană care trăiește din chirii și un comisar cu ani de experiență s-a văzut în ultimele luni din 2010.
În luna iunie, după revenirea la conducerea Gărzii a comisarului șef de secție Adrian Buzdrug, în urma controalelor și acțiunilor de verificare derulate de comisari, secția din Vrancea a ajuns pe locul al doilea din țară. Astfel, comisarii Gărzii Financiare au descoperit două fabrici ilegale de țigări, achiziții intracomunitare de mărfuri nedeclarate și neînregistrate în evidența contabilă sau tranzacții ilicite cu cereale. Printre rezultatele deosebite ale Gărzii Financiare începând cu a doua jumătate a anului 2010 se numără confiscarea a 1,1 milioane kilograme de cereale, 26 mii kilograme legume și fructe, peste 3,9 milioane țigarete, 13 mii kilograme carne. Valoarea totală a bunurilor confiscate depășește 1,3 milioane lei.

179 de magazine suspendate în 2011

În cifre, anul 2010 înseamnă 2.607 amenzi și 485 de avertismente aplicate firmelor verificate de către comisarii Gărzii Financiare.Amenzile aplicate s-au ridicat la peste 6,3 milioane lei din care au fost încasate efectiv peste trei milioane de lei. De asemenea, au fost înaintate 76 dosare către organele de cercetare penală pentru un prejudiciu de peste 11 mi-lioane lei, o creștere cu 52% față de anul anterior. „Încălcarea legislației cu privire la producerea și comercializarea produselor accizabile a condus la măsuri de suspendare a activității într-un număr de două cazuri iar pentru nedotarea sau neutilizarea de către agenții economici a aparatelor de marcat electronice fiscale, în 179 de cazuri s-a dispus suspendarea activității”, se arată în bilanțul Gărzii.
Comisarii Gărzii au efectuat 99 de controale în domeniul tranzacțiilor intracomunitare, în special la mărfuri precum legume, fructe, cereale, carne, flori. Au fost întocmite trei sesizări penale pentru un prejudiciu de 398 mii lei.

Vrea șef la Finanțe

După eșecul de la Garda Financiară, Mălureanu vrea să ajungă șef și la Fiscul vrâncean. Surse din PDL spun că Mugurel Mălureanu, care în prezent „lucrează” la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Vrancea, urmează să fie transferat la DGFP, unde va ocupa funcția de șef al Direcției de Control Fiscal, funcție care se află în directa coordonare a directorului executiv adjunct, Constantin Grigorică. Transferul efectiv al lui Mălureanu de la APIA la DGFP se va face imediat ce acesta va primi avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici. Odată ajuns la DGFP Vrancea, Mălureanu poate ocupa orice funcție dorește, mai ales că are binecuvântarea lui Alin Trășculescu, președintele partidului, cel care încearcă politizarea tuturor instituțiile publice din Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here