Magistrații Curții de Apel București (CAB) au decis, ieri, respingerea propunerii procurorilor de prelungire a mandatelor de arestare preventivă pentru 19 polițiști și lucrători vamali de la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret. Decizia poate fi atacată cu recurs de procurori la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Potrivit DNA, sumele primite de polițiștii de la PTF Siret care lucrau într-o tură, aproximativ 10-12 persoane, variau între 7.000-8.000 de lei și 20.000-25.000 de lei.
DNA susține că, în perioada septembrie 2010 – ianuarie 2011, la PTF Siret a fost constituit un grup infracțional organizat format din lucrători de poliție și lucrători vamali având ca scop strângerea unor importante sume de bani, sub formă de mită, ca urmare a trecerii cu vederea, nedenunțării și neconstatării unor infracțiuni sau contravenții comise la trecerea frontierei de stat a României, fiind vorba în special de tolerarea traficului de țigări.
„Concret, în perioada menționată, cei 54 de inculpați, în calitate de lucrători de poliție la PTF Siret, în baza unei înțelegeri prealabile, au pretins, primit ori acceptat, direct sau indirect, în mod repetat, importante sume de bani și bunuri de la persoane care au tranzitat frontiera. Sumele de bani erau luate pentru ca lucrătorii de poliție să le permită mituitorilor introducerea în România a unor bunuri, în general țigări din Ucraina, peste limita legală admisă”, susțin anchetatorii.