ENET va plăti în rate datoriile la gaz

0
272


Furnizorul local de energie termică, ENET, a primit acceptul Consiliului Local Focșani de a plăti eșalonat datoriile către furnizorul de gaze. Debitul ENET către GDF Suez se ridică la 14 milioane de lei, ceea ce obligă ENET să plătească prima tranșă de 7,4 milioane lei, iar reeșalonarea presupune cinci rate, de la 1 aprilie până la 30 august. A doua variantă propusă de GDF Suez și discutată în Consiliul Local presupunea renunțarea la penalitățile calculate la sold în valoare de 80 de mii de lei, însă, în compensare, constituirea de garanții de plată din partea Primăriei pentru debitul eșalonat.
Cu toate că furnizorul de gaz a acceptat graficul de reeșalonare, directorul ENET, Valter Popescu, a transmis o adresă CL Focșani prin care arată că nu există resursele necesare pentru achitarea imediată a sumei de 7,4 milioane pentru că banii au fost direcționați către achiziționarea de păcură din 14 februarie de când a fost sistată furnizarea de gaze. „Deoarece toate resursele Primăriei și ale ENET au fost direcționate pentru plata prioritară a păcurii, astfel încât să se poată asigura încălzirea în lunile friguroase de iarnă, nu există alte resurse ime-diate din care să se poată achita acel 50% solicitat de furnizorul de gaz”, arată Valter Popescu, directorul ENET.
În ședința ordinară de ieri, Decebal Bacinschi nu a precizat exact sursele de finanțare pentru plata datoriilor. „Cea mai ieftină căldură este pe gaze. Poate în perioada de vară populația va reuși să plătească facturile și putem achita datoria la gaze”, a declarat Decebal Bacinschi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here