Primarul Nicolaş participă la mitingul de la Ministerul Sănătăţii

0
407


Membrii Asociației pentru Mediu și Dezvoltare Durabilă Locală (AMDDL) Odobești vor organiza, azi  un protest, la București, împotriva deciziei Guvernului de a desființa patru spitale din Vrancea și de a le transforma în aziluri de bătrâni. Tot azi va avea loc un miting de protest în curtea Spitalului Orășenesc din Odobești. Primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș spune, prin intermediul unui comunicat de presă, că este solidar cu cetățenii și că va participa la protest dar în calitate de invitat  nu de organizator. „Primarul Daniel Nicolaș va participa la acest miting ca invitat al Asociației pentru Mediu și Dezvoltare Durabilă Locală. Mitingul nu este organizat de Primăria Odobești, ci de AMDDL, Institutul Verde și Asociația studenților social-democrați din România, în colaborare cu organizații non-guvernamentale din capitală și membri ai societății civile. Tot mâine (azi-n.r.), 29 martie 2011, la ora 9.00, salariații Spitalului Orășenesc Odobești, cu sprijinul Sindicatului, vor organiza un miting în curtea spitalului, în semn de solidaritate cu ONG-urile care vor manifesta în fața Ministerului Sănătății”, se arată în comunicatul de presă.

Spitalul Odobești, autorizat să funcționeze de Minister

Primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș, susține că demersul Ministerului nu are bază legală de punere în aplicare de la 1 aprilie întrucât spitalul are autorizație de funcționare sanitară pentru tot anul 2011.
Ba mai mult, desființarea spitalului și înființarea unui cămin de bătrâni poate fi făcută doar prin hotărârea Consiliului Local, așa cum s-a procedat și la recepționarea spitalului. „Singura autoritate care în baza legii poate hotărî desființarea Spitalului de la Odobești este Consiliul Local Odobești”, a declarat edilul din Odobești.
Primarul Nicolaș acuză Guvernul de lipsa comunicării pe parcursul luării acestei decizii, dar și de stabilirea unor criterii fără un consult în prealabil cu părțile implicate.

Asistență medicală pentru 35.000 de vrânceni

Peste 35.000 de persoane riscă să rămână fără asistență medicală, dacă propunerea de restructurare a spitalului va fi adoptată. Spitalul Orășenesc din Odobești deține șase secții de profil, respectiv Secția de Interne, Pediatrie, Psihiatrie, Obstetrică-Ginecologie, Ambulatoriul de Chirurgie și Radiologie, dar și un laborator biologic și o farmacie. Capa-citatea spitalului este de 45 de paturi, iar numărul persoanelor tratate anual este de aproximativ 4.000 de pacienți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here