Ingrediente:
1 sfeclă roșie
1 țelină rădăcină
1 ceapă
4 linguri ulei
600 ml apă
nucșoară, sare, zeamă de lămâie.
Mod de preparare:
Încântă-ți ochii și papilele gustative cu o supă cremă de sfeclă roșie, o mâncare co-lorată și veselă, revigorantă și plină de vitaminele necesare în acest anotimp. Ceapa tocată mărunt se înăbușă în 4 linguri ulei și 4 linguri apă. Se adaugă sfecla și țelina – curățate, spălate și tocate cuburi mici. Se sotează 3-4 minute, se stinge totul cu apă și se lasă să fiarbă 20-25 minute. Amestecul se pasează apoi cu blenderul până se obține o consistență fină și uniformă. Se potrivește gustul cu sare, nucșoară și zeamă de lămâie. Se servește cu crutoane de pâine și topping de smântână – dacă nu e post.
Poftă bună!