Ingrediente:
700 gr piept de pui tăiat cubulețe
3-4 linguri de măsline negre, sărate
3 ardei copți (la borcan, în oțet)
1 ardei gras mic și roșu
10 roșii cherry
o ceapă mică
2 felii groase de brânză feta
jumătate de lingură de busuioc uscat (ori verde și tocat mărunt)
sare, piper
pâine prăjită
Mod de preparare:
Salate de toate felurile, e drept că se pregătesc în special vara. Dar nu sunt de lepădat în niciun sezon atunci când simți cum puterile te lasă, glicemia își face de cap și trebuie să mănânci urgent ceva, orice. Stop cadru și rewind. Nu trebuie să mănânci orice, mai bine cercetează frigiderul, cămara, sigur vei găsi cu ce să prepari o salată sănătoasă și sățioasă. De data aceasta, la mine a fost să fie salată de pui cu ardei copți. Bucățelele de pui se pun în tigaia încinsă și se prăjesc 10-15 min, până devin rumene. În răstimpul ăsta, ceapa o tai solzișori, ardeii copți îi cureți de sâmburi și îi tai cubulețe, la fel și ardeiul gras și brânza. Roșiile le tai pe din două. Când carnea e făcută, o lași să se răcească, apoi pui toate ingredientele într-un bol și amesteci. Condimentezi după gust. Eu n-am mai simțit nevoia decât de foarte puțină sare (brânza și măslinele erau oricum sărate) și nici de oțet, fiindcă se simțea numai cât trebuie cel de la ardeii copți, dar am pus busuioc, ador busuiocul! Servești cu pâine prăjită.
Poftă bună!