Ingrediente:
3-4 cartofi
2 morcovi
1 praz ( partea albă)
cca. 600 gr. brocolli
2-3 linguri ulei de măsline
2-3 felii de pâine mai veche
2 căței de usturoi
sare, cimbrișor de câmp proaspăt
Mod de preparare:
Brocolii are un indice glicemic foarte mic, bogat în vitamina C. Este recomandat în diverse diete și e un excelent acompaniament pt. pește, carne de pasăre fiartă sau grill…
Curăță și spală legumele. Taie cartofii, morcovii și prazul în bucăți mici.
Separă brocolli în rămurele. Pune la fiert toate legumele și 1 cățel de usturoi, toarnă apă cât să acopere bine și puțină sare. După ce au fiert legumele, adaugă uleiul de măsline. Cu ajutorul blenderului redu totul la piure. Prăjește pâinea și taie cubulețe. Într-o tigaie pune puțin ulei de măsline, cățelul de usturoi tocat și pâinea. Lasă la prăjit foarte puțin, cam 1 minut cel mult. Servește cremă de brocolii decorată cu cubulețele de pâine și cimbrișor tocat sau frunzulițe. Supa se poate păstra 3-4 zile la frigider. Pune câteva fire de cimbrișor tocat înainte de a pasa supa și redu din cantitatea de sare. Cimbrișorul este folosit și ca înlocuitor pt. sare.
Poftă bună!