Laboratorul de practică al Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza” din Panciu a găzduit acti-vitatea intitulată „Postul Paștelui, între tradiție și alimentație sănătoasă”. Ea s-a desfășurat în cadrul Comisiei Metodice, profilul Tehnologii și a fost coordonată de profesoara de specialitate Luminița Irimescu. Aceasta a ținut să precizeze că evenimentul a fost organizat cu sprijinul conducerii instituției și al organizației de sindicat a liceului. Evenimentul a constat într-o prezentare de preparate culinare specifice acestei perioade, realizate de elevi. Cu acest prilej, invitații, din rândul cărora au făcut parte atât cadrele didactice de la ciclul primar, cât și cele de la gimnaziu, au putut remarca nu numai buna pregătire a cursanților, cât și ingeniozitatea lor. Pe mesele de prezentare s-au regăsit preparate și mâncăruri tradiționale precum fasole bătută, ciuperci cu maioneză de post, chifteluțe din cartofi, plăcinte cu spanac, frigărui de post și dulciuri care pot fi consumate săptămânile premergătoare sărbătorilor pascale. Astfel, prin aranjamentele realizate, elevii au reușit să transforme produsele de post în adevărate delicatese, mult mai sănătoase pentru organism. După prezentarea propriu-zisă, gazdele au îndemnat invitații la o degustare a preparatelor care au primit notă maximă.