Ediția: Marți 14 ianuarie 2025 Nr. 6792
Ediția: Marți 14 ianuarie 2025 Nr. 6792

Gulaş de cartofi


Ingrediente:
2 cepe potrivite ;
2 morcovi ;
jumate de ardei roșu ;
jumate de ardei verde ;
400-500 g carne de vită ;
un cârnat ;
800-1000 g cartofi ;
Ulei, sare, piper, boia ;
2 lingurițe de „secretul gustului”
 
Mod de preparare:
Se curăță ceapa, morovii, ardeiul verde și ardeiul roșu, se spală, apoi se taie cubulețe. Într-o cratiță se pune ulei, se adaugă legumele care se călesc puțin cu boia. Am adăugat carnea de vită tăiată cubulețe, am pus o cană de apă și am lăsat să fiarbă (până a scăzut apa). După ce carnea a fiert, am adăugat cârnatul (tăiat cubulețe) și cartofii tăiați în cuburi mai mari, am pus condimente plus cele 2 lg de „secretul gustului” și piper. Am turnat puțină apă și am lăsat să fiarbă, la foc mic. După ce cartofii au fiert, am turnat peste ei un amestec (ca o smântână groasă) din 2 lg de făină cu apă, am mai adăugat sare după gust și am lăsat să mai dea într-un clocot. După ce am stins focul, am adăugat pătrunjel verde.
Poftă bună! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?