Circ cu demiteri politice la ISJ

0
1020


Nici bine nu s-a reinstalat în funcția de șef al Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea, că Iordache Bostan a și fost destituit. Ieri, la amiază, de la Ministerul Educației au venit 4 decizii. În prima, lui Bostan i se spune că este repus în funcție, în a doua că Stan Rogoz revine la catedră, în a treia Bostan este suspendat, iar în a patra Rogoz devine general, până ce hotărârea judecătorească din 24 februarie rămâne definitivă.
Dar Bostan nu se lasă. Nu vrea să plece și spune că ordinele primite sunt abuzive, așa că îl acționează în judecată pe ministrul Daniel Funeriu. „Două ordine sunt în contradicție. Primul ordin, 3790, se face că aplică sentința civilă din 24.02.2011 de la Curtea de Apel Galați, dar în aceeași zi o suspendă  pentru același motiv pentru care am câștigat. O altă greșeală a acestui ordin spune că inspectorul școlar general revine pe funcție doar la hotărârea definitivă a hotărârii judecătorești ori este greșit, orice hotărâre se execută din data pronunțării”, spune Iordache Bostan.
Potrivit apărătorilor lui Bostan, ordinele venite de la Ministerul condus de portoca-liul Daniel Funeriu sunt în contradicție cu cel judecătoresc și contravin legislației. Avocații mai susțin că ordinele judecătorești trebuie executate de la data pronunțării, chiar dacă nu s-a judecat și recursul. Așadar, până ce va exista un recurs în acest dosar, Iordache Bostan are drepturi depline de șef al Inspectoratului Åžcolar, în ciuda dorinței politice „bolnave” a democrat – liberalilor de a-și impune omul în funcție. Bostan susține că are drept de semnătură în cadrul ISJ și dă asigurări că nu va renunța la funcție decât în baza unei hotărâri judecătorești, nicidecum la voința democrat – li-beralilor, care până în prezent au făcut tot posibilul pentru a-l înlătura din funcție. Că nu prea au avut succes în instanță, e altă poveste.
Ieri, avocatul lui Bostan a înaintat către Ministerul Educației o adresă, prin care aducea la cunoștință încă o dată că decizia Curții de Apel Galați trebuie pusă în aplicare.

Funeriu, chemat la bară de Bostan 

Până la descâlcirea ordinelor ministrului și a sentințelor judecătorești, Bostan i-a declarat război ministrului Funeriu, pe care îl acuză de abuz în serviciu. Ba chiar vrea să îl dea în judecată, pe motiv că încalcă le-gislația cu bună știință, doar pentru a-l demite. „Dreptul la semnătură îmi aparține și nu aparține altcuiva, iar domnul Rogoz nici nu este trecut în condică! În plus, emiterea a patru ordine în aceeași zi, prin care se încearcă eludarea dispoziției instanței de judecată, prin sentința civilă 56 din 24 februarie a Înaltei Curți de la Galați, este un abuz. Ordinele emise de mi-nistrul Educației constituie un abuz contra persoanelor în formă continuată, faptă prevăzută în articolul 246 coroborat cu articolul 41 alineatul 2 Cod Penal. Eu îmi rezerv dreptul de a formula plângere penală în acest sens împotriva mi-nistrului Funeriu. Îl voi chema în judecată pe domnul ministru Funeriu din motivul expus mai sus. Dânsul a comis un abuz în serviciu, asupra intereselor persoanei în formă continuată, deoarece este a treia suspendare ilegală. Prin urmare, în temeiul Legii 554 din 2004, indiferent de ce ordine mai emite instituția ministerului, până la rămânerea definitivă și irevocabilă a sentinței civile numărul 56 din 24 februarie 2011, eu rămân inspector școlar general. Așa este legal și nu mă subordonez unor ordine ilegale și abuzive. Acestea sunt ordine date de Guvernul PDL, pentru a descuraja reprezentanții celorlalte partide politice și conduc la o dictatură politică a PDL-ului”, a declarat Iordache Bostan.

Rogoz nu prea comentează

Stan Rogoz a preferat să nu comenteze prea mult pe marginea acestui subiect. A spus că el se conformează ordinelor primite de la Ministerul Educației. „Conform ordinului venit de la Minister, cu data de 1 martie sunt detașat în interesul învățământului inspector școlar general al ISJ Vrancea, până la rămânerea definitorie a hotărârii judecătorești în cazul lui Iordache Bostan. În rest nu e nimic de comentat”, a spus Stan Rogoz.
Nu este însă exclus ca în ciuda argumentelor și deciziei judecătorești, democrat – li-beralii să găsească o nouă formulă pentru a-l putea înlătura pe Bostan din fruntea ISJ.
Ultima oară, Iordache Bostan a fost suspendat din funcția de inspector școlar general al ISJ după ce DNA    l-a trimis în judecată pentru trafic de influență în dosarul „Bacalaureat 2008”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here