Ingrediente:
Pentru 2 porții îndestulătoare îți trebuie:
2 pulpe întregi de pui (adică două superioare și două inferioare)
o conservă de roșii întregi despielițate în suc propriu (250 gr)
80 ml ulei
opțional 2 linguri de făină
o căpățână de usturoi
jumătate de pahar de vin alb
o legătură de pătrunjel
o legătură de mărar
sare, piper, condimente pentru pui
Mod de preparare:
Zilele trecute, într-un context ce includea și fasolea verde, o prietenă mi-a spus că nu-i place ceapa călită. Nu am aprofundat cât să aflu în ce măsură problema mai acută se referea la ceapă sau la aceasta fiind călită însă așa mi-a venit ideea de a face un alt soi de ostropel, mai exact pui cu roșii întregi, sos și usturoi. Pulpele de pui le speli și le porționezi, asta dacă nu sunt deja tăiate. Le ștergi cu un șervet de hârtie, le condimentezi și le pui la prăjit în uleiul încins. După vreo 10 min se scot pulpele pe o farfurie iar în uleiul încins se pune făină și se amestecă până se face ca o pastă. Acest pas – cu făină – nu este obligatoriu, are rolul de a închega mai bine sosul. Se adaugă apoi usturoiul tăiat și roșiile cu tot cu sucul din conservă, plus jumătate de pahar de vin. Se pun la loc pulpele și se mai lasă să fiarbă totul până când carnea este bine pătrunsă. Dacă scade prea mult, mai poți adaugă puțină apă. Spre final se adaugă mărarul și pătrunjelul tocat.
Poftă bună!