Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793
Ediția: Miercuri 15 ianuarie 2025 Nr. 6793

Scandal sexual fără probe


În cazul scandalului sexual de la Spitalul de Psihiatrie Cronici din Dumbrăveni nu poate fi găsit niciun vinovat, deoarece, potrivit conducerii spitalului, nu există probe suficiente la dosar. În aceste condiții, George S. va putea lucra în continuare ca supraveghetor la Secția de Psihiatrie.

Conducerea Spitalului de Psihiatrie Cronici din Dumbrăveni a dat pronosticul anchetei efectuate în cazul supraveghetorului George S., care este suspectat că ar fi întreținut relații sexuale cu o pacientă. Managerul instituției, Costel Negoescu, a declarat că nu poate lua nicio măsură în cazul presupusului scandal sexual, deoarece nu sunt probe suficiente la dosar. „Azi (n.r. luni), în ședința comitetului director pe care am avut-o și în urma procesului verbal de șase pagini al comisiei de cercetare disciplinară, am constatat că în momentul de față, nu avem probe suficiente pentru ca angajatul nostru să fie sancționat disciplinar conform Codului Muncii. Am dispus încetarea valabi-lității dispoziției pe care am dat-o în data de 22 februa-rie, prin care angajatul a fost trecut temporar la un alt tip de muncă. Am stabilit că probele de la dosar sunt insuficiente pentru a stabili gradul de vinovăție al acestuia”, a declarat Costel Negoescu. Astfel, George S. va activa din nou ca supraveghetor la Secția de Psihiatrie, numai că, ținându-se cont de acuzațiile care i se duc, nu va mai fi la pavilionul de femei, ci la cel de bărbați. „S-a reîntors la locul de muncă, unde va fi supravegheat îndeaproape. Am convenit ca pentru o perioadă de timp determinată, 6 luni, 1 an, cât va fi nevoie, el să fie suprave-gheat și să activeze la pavi-lionul de bărbați”, a fost de părere Mircea Duțescu, medic șef în cadrul Secției de Psihiatrie.

„Este cuvântul unei bolnave psihic împotriva unui angajat”

Membrii comisiei au precizat că în cadrul anchetei au fost luate interviuri tutu-ror angajaților unității spitalicești, dar și colegelor de cameră ale pacientei. Potri-vit acestora, din declarațiile strânse, nu a ieșit la iveală nicio probă incriminatorie, iar nimeni nu a fost martor la cele întâmplate. „Din declarații nu a reieșit nici cea mai mică probă sau vreun martor. S-au luat interviuri la toți angajații secției. O parte din ei au confirmat faptul că angajatul a lipsit de la masa de prânz 10 minute, dar nu a confirmat nimeni că ar fi avut loc un viol, nu este nicio probă. Este cuvântul unei bolnave psihic împotriva unui angajat. S-a vorbit și cu colegele de cameră ale pacientei, dar niciuna nu a confirmat nimic din ce a zis aceasta”, a declarat Gina Åžerban, președintele comisiei de cercetare disciplinară a cazului. De asemenea, în cadrul anchetei, membrii comisiei au luat trei interviuri pacientei care de două ori a recunoscut, iar a treia oară a spus că a visat. Potrivit medicilor, ea suferă de o afecțiune psihică gravă, iar discernământul acesteia este abolit, din acest motiv declarațiile ei sunt puse sub semnul întrebării. Costel Negoescu a fost de părere că dacă poliția îi va da un răspuns oficial în urma anchetei pe care o desfășoară și îl va găsi vinovat, atunci îl va suspenda pe angajat din activitate. De asemenea, acesta a mai precizat că în cadrul anchetei desfășurate, George S. a recunoscut că în 2008 a lovit un bolnav, dar a făcut-o în legitimă apărare, iar în acest moment nu i se mai poate aplica o sancțiune, deoarece a fost atunci sancționat cu diminuarea salariului cu 5%, timp de trei luni. Astfel, George S. va lucra în continuare ca supraveghetor în cadrul Secției de Psihiatrie, până în momentul în care vor fi găsite suficiente probe la dosar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?