Chirii reduse la locuinţe

0
460


Criza imobiliară a crescut numărul apartamentelor și spațiilor închiriate de focșăneni. Reducerea prețului locuințelor  i-a determinat pe mulți proprietari de apartamente să se reorienteze către închirierea spațiilor deținute. Numărul mare de locuințe propuse pentru închiriere a avut ca efect o ieftinire a chiriilor. O garsonieră poate fi închiriată cu 80-100 euro, în funcție de zonă, dotări iar un apartament ajunge și la 300 euro în zona Teatru, față de 400 euro în urmă cu 4 ani.
„Am un apartament de două camere pe care aș fi dorit să îl vând însă prețurile sunt prea mici în această perioadă. Mai bine investesc câteva milioane de lei și îl închiriez. Mai recuperez din bani și, în viitor, poate cresc prețurile și reușesc să îl vând la un preț mai bun”, ne-a spus Daniel C., un focșănean care verifica ofertele agențiilor imobiliare în căutarea unei oferte bune.
O altă variantă este închirierea locuințelor în regim hotelier. Această soluție presupune o investiție mai mare, deoarece trebuie asigurat tot confortul chiriașului însă și prețurile sunt pe măsură. De exemplu, pe piața din Focșani, un apartament de două camere, cu toate dotările, se închiriază cu circa 20 euro sau 100 lei/ zi.
Reorientarea proprietarilor de apartamente către închiriere o arată și situațiile de la Direcția Generală a Finanțelor Publice. În urmă cu 3-5 ani erau circa 2.500 de contracte de închiriere înregistrate pentru ca, în 2010, numărul acestora să ajungă la 3.294. Potrivit unei situații a fiscului, doar în prima lună a anului 2011, numărul contractelor de închiriere înregistrate la DGFP Vrancea a fost de 388.
Cele mai multe contracte de închiriere din 2010 au fost înre-gistrate în Focșani, respectiv 2.596. Odobești și Panciu sunt localități vrâncene care urmează Focșaniului în topul locuințelor închiriate, cu 188 și respectiv 175 de contracte semnate în 2010.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here