Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

Coriandrul


Coriandrul are ca factor curativ: fructele și frunzele.
Afecțiuni pentru care se recomandă: anorexie; dispepsii digestive, balonări abdominale; viermi intestinali; conjunctivită; tuse, răceală, gripă; dureri de cap; probleme ale sinusurilor; umflături.
 
Prezentare generală
Plantă anuală excesiv de cultură, înaltă de 0,30-1 m, cu frunze bazale divizate în segmente ovale, cele superioare profund dințate, flori în umbrele compuse, albe sau roz, cu miros specific, neplăcut.
 
Calități curative și acțiune farmaceutică:
Ulei volatil- carminativ, tonic-stomachic; nervin; vermifug; bactericid și fungicid; sedativ pentru dureri reumatismale.
 
 Recomandări:
 – suc din frunze de coriandru împotriva conjunctivitei, sângerărilor nazale. Conjunctivită – se pun la colțurile ochilor câte două picături de suc din frunze proaspete, diluat cu apă fiartă și răcită. Sângerări nazale – se pun în fiecare nară 5-6 picături de ulei sau suc proaspăt de coriandru.
 – infuzie din semințe de coriandru pentru tratarea umflăturilor și a pro-blemelor sinusurilor, a tusei, răcelii, gripei. Probleme ale sinusurilor – se fac inhalații.
 – pastă din frunze de coriandru pentru tratarea umflăturilor și a durerilor de cap. Dureri de cap – pasta se aplică pe frunte.
 – cataplasmă din frunze de coriandru împotriva umflăturilor. Se aplică pe umflătură o cataplasmă. Concomitent, se bea infuzie de coriandru (o linguriță de semințe la o cană cu apă fierbinte).
 – ulei de coriandru pentru oprirea sângerărilor nazale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?