Un milion de euro pentru producătorii de lapte

0
359


Aproape un milion de euro ar putea primi crescătorii de animale din zonele montane defavorizate care au depus cereri pentru subvenția acordată producătorilor care dețin cotă de lapte. Directorul adjunct de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Vasile Chirilă, a arătat că au fost depuse cereri de către 1.514 persoane, care dețin 3.984 de animale.
Subvențiile sunt acordate din Fondul European de Garantare Agricolă pentru producătorii de lapte de vacă din zonele defavorizate. Banii se acordă crescătorilor de bovine care sunt înregistrați în sistemul de administrare a cotelor de lapte pentru livrări și/sau vânzări directe și au exploatații localizate în zonele defavorizate. Aceste condiții i-au determinat pe mulți fermieri să apeleze la ajutorul vecinilor pentru a avea o cantitate mai mare de cotă de lapte. Banii europeni sunt salvarea crescătorilor de animale din zona montană, lăsați fără niciun sprijin de guvern. Fără locuri de muncă, fără măsuri concrete direcțio-nate către zonele defavorizate, locuitorii din munții Vrancei sunt nevoiți să stea cu mâna întinsă la ajutoarele europene.
Astfel, fiecare crescător de animale poate primi până la 250 euro/cap de vacă. Sunt considerate zone montane defavorizate loca-litățile Andreiașu de Jos, Bîrsești, Chiojdeni, Jitia, Mera, Năruja, Negrilești, Nereju, Nistorești, Paltin, Păulești, Poiana Cristei, Reghiu, Soveja, Spulber, Tulnici, Valea Sării, Vintileasca, Vizantea-Livezi, Vrâncioaia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here