Ingrediente:
2 ouă
100 gr zahăr tos
1 iaurt sau sana(200 gr)
200 gr făină
50 gr unt topit
puțină sare, 1 linguriță praf copt
1 plic zahăr vanilat, răzătură lămâie + portocală
200 gr dulceața de care aveți
Mod de preparare:
Ouăle se mixează cu praful de sare, treptat adăugăm și zahărul apoi untul topit la microunde, continuăm cu iaurtul/sana, zahărul vanilat și răzătura de lămâie+portocală. Făina se cerne, se amestecă cu praful de copt după care se adaugă sub formă de ploaie, continuând să mixăm compoziția. Pregătim forma de muffins punând în fiecare hârtiuțe pentru muffins sau dacă nu aveți, ungeți fiecare formă cu pensula cu ulei, apoi presărați făină și scuturați bine pentru a se tapeta bine pereții. Punem în fiecare câte o lingură din compo-ziția de muffins, apoi câte o linguriță de dulceață..,și încă o lingură compoziție. În cuptorul bine încins se pune tava, lăsând să se rumenească frumos 20-25 minute la foc moderat, iar dacă folosiți cuptor electric, 180 grade este temperatura ideală. Se pudrează cu zahăr pudră, puteți decora și cu glazură de ciocolată.
Poftă bună!