Canale de irigaţii lăsate fără apă

0
419


Agricultorii din Milcovul și Garoafa nu vor primi apă pentru irigații în acest an deoarece nu s-au încheiat contracte cu Administrația Națională de Îmbunătățiri Funciare. Reprezentanții ANIF Vrancea au arătat că trei organizații de utilizatori de apă de la Milcovul și Garoafa nu au încheiat contracte. În consecință, a fost retrasă calitatea de utilitate publică organizațiilor respective și nu va fi furnizată apă pentru irigații.
„Pentru acest an avem contractate circa 4.800 hectare de teren pentru irigații. Sunt sume alocate și vrem să furnizăm apă pe amenajarea de irigații Biliești-Slobozia Ciorăști, care ar trebui să fie finalizată la sfârșitul lunii iunie. Tarifele sunt mici. Pentru irigarea unui hectar de teren tariful de livrare este de circa 140 lei”, a afirmat Ionel Partene, inspectorul șef al filialei din Vrancea.
Până acum au fost încheiate contracte de către organizațiile utilizatorilor de apă care dețin SPP-urile Biliești, Jorăști, Petrești, Slobozia Ciorăști.
Dacă nu va fi finalizată Amenajarea de irigații Biliești – Slobozia Ciorăști, singurii fermieri care vor avea parte de apă pentru culturile agricole sunt cei care au terenurile în zona Măicănești, suprafețe ce aparțin de filiala Brăila a ANIF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here