Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785
Ediția: Joi 26 Decembrie 2024. Nr 6785

‘Cârnatul alb bavarez’ va avea propriul muzeu


Fondatorul ‘Academiei Cârnaților’ din Germania, Norbert Wittman din orașul Neumarkt, intenționează să deschidă un muzeu dedicat în exclusivitate renumitului ‘cârnat alb bavarez’. Germanul vrea să-și transpună ideea în practică la sfârșitul lui februarie 2011. Potrivit lui Wittman, cea mai mare parte a expoziției va fi dedicată istoriei de 400 de ani a ‘weisswurst’-ului, specialitate fabricată din carne de vită și din bacon. De asemenea, din expoziție se va putea afla ‘biografia culinară’ a cârnatului alb și a altor tipuri de cârnat, dar și evoluția aparaturii tehnice folosite la pregătirea acestor produse. În vara lui 2010, Norbert Wittman întemeiase la Neurmarkt ‘Academia Cârnaților’, ai cărei cursanți studiază tehnologia de fabricare a ‘cârnatului bavarez’ și a diverselor rețete de sosuri, și află informații utile și interesante despre produsele din carne. De altfel, ideea lui Wittman de a inaugura un muzeu al cârnaților nu este una tocmai nouă în Germania. Deja de câțiva ani la Berlin este deschisă o expo-ziție dedicată unui alt tip de ‘wurst’ – cârnatul de porc prăjit în sos curry, ‘currywurst’. Biletul de intrare la această expoziție costă între 7 și 11 euro.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?