Fondatorul âAcademiei Cârnațilorâ din Germania, Norbert Wittman din orașul Neumarkt, intenționează să deschidă un muzeu dedicat în exclusivitate renumitului âcârnat alb bavarezâ. Germanul vrea să-și transpună ideea în practică la sfârșitul lui februarie 2011. Potrivit lui Wittman, cea mai mare parte a expoziției va fi dedicată istoriei de 400 de ani a âweisswurstâ-ului, specialitate fabricată din carne de vită și din bacon. De asemenea, din expoziție se va putea afla âbiografia culinarăâ a cârnatului alb și a altor tipuri de cârnat, dar și evoluția aparaturii tehnice folosite la pregătirea acestor produse. În vara lui 2010, Norbert Wittman întemeiase la Neurmarkt âAcademia Cârnațilorâ, ai cărei cursanți studiază tehnologia de fabricare a âcârnatului bavarezâ și a diverselor rețete de sosuri, și află informații utile și interesante despre produsele din carne. De altfel, ideea lui Wittman de a inaugura un muzeu al cârnaților nu este una tocmai nouă în Germania. Deja de câțiva ani la Berlin este deschisă o expo-ziție dedicată unui alt tip de âwurstâ – cârnatul de porc prăjit în sos curry, âcurrywurstâ. Biletul de intrare la această expoziție costă între 7 și 11 euro.