Zece infracţiuni în şapte zile!

0
247


Polițiștii au organizat, în perioada 18-24 ianuarie, la nivelul localităților Mărășești, Odobești și Vidra, activități pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice și a infracțiunilor stradale. În această perioadă au fost constatate 10 infracțiuni, din care cinci de tăiere și furt de material lemnos și cinci infracțiuni de altă natură. Totodată, au fost aplicate 60 sancțiuni contravenționale. În urma acțiunilor executate a fost confiscată cantitatea de 40,851 metri cubi de mate-rial lemnos și două motofierăstraie folosite la tăierea arborilor. Pe 18 ia-nuarie, polițiștii l-au depistat pe Daniel L., de 25 de ani, din Burca, care a tăiat fără drept un fag din pădurea proprietate, a cărui valoare depășește de peste cinci ori valoarea unui metru cub de masă lemnoasă. „Având în vedere că sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii prevăzute de art. 108 din Legea nr. 46/2008, în cauză s-a întocmit dosar penal, tânărul fiind cercetat în stare de libertate”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Vrancea.  În aceeași zi, oamenii legii l-au identificat și pe Gabriel B., din Vidra, care a tăiat fără drept și sustras doi arbori din specia fag, din pădurea lui Ion G. De asemenea, au fost identificați Costel B., de 32 ani, Georgian B., de 19 ani, Gheorghe L., de 51 ani și Claudiu M., de 32 ani, toți din comuna Mera, județul Vrancea, care au tăiat și sustras opt arbori din specia fag din pădurea situată în punctul „Arva”. Tot cu ocazia activităților desfășurate au fost depistați Daniel P., și Marian B., ambii din Mera, Luca V., din Reghiu, Fănică D., din Ja-riștea și Vasilică B., din comuna Tulnici, care transportau material lemnos fără documente de proveniență.

***

Acestuia din urmă i s-a întocmit și dosar penal pentru nerespectarea regimului transportului rutier public. În urma controlului efectuat la o societate comercială din Tulnici, cu punct de lucru în Bârsești, s-a dispus confiscarea cantității de 2,438 metri cubi de  lemn fag iar una dintre angajatele societății comerciale a fost amendată cu suma de 2.000 lei.
Lucrătorii Poliției orașului Mărășești l-au identificat pe Dumitru C., domiciliat în comuna Pîncești, județul Bacău, care avea mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către Judecătoria Bacău. De asemenea, oamenii legii i-au prins și pe Costel P. și Liviu L., ambii din Mărășești, care sunt suspectați că au comis mai multe furturi din autotu-risme. Totodată, un alt tânăr suspectat că a furat o drujbă, o bicicletă și un autoturism marca Dacia a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Tot la Mărășești, în urma controlului efectuat la o societate comercială s-a constatat că erau difuzate în scop ambiental muzică și programe TV, fără respectarea prevederilor legale. În cauză s-a întocmit dosar penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here