Patru locuinţe ANL sunt scoase la vânzare

0
500


Patru locuințe construite prin Agenția Națională a Locuinței în localitatea Gugești vor fi scoase la vânzare. Decizia a fost luată, ieri, în cadrul ședinței de Guvern, unde a fost aprobată hotărârea prin care pot fi vândute aceste locuințe. Blocul de locuințe se află situat pe strada Alexandru Vlahuță, din Gugești, cu o suprafață desfășurată totală de 351,70 metri pătrați. Valoarea de inventar a celor patru locuințe este de 354 mii lei.
Primarul comunei Gugești, Vasile Vatră, a declarat că singura problemă este dacă actualii chiriași au bani pentru a cumpăra apartamentele. „Rămâne de văzut dacă cei care își doresc să devină proprietarii acestor locuințe vor putea să achite aceste case. Valoarea de pornire a unei locuințe este de peste 22 de mii de euro, iar oamenii nu au bani în această perioadă. Este o măsură bună pentru chiriași care acum pot deveni proprietari”, a spus primarul Vasile Vatră. Banii care vor fi încasați pe cele patru case vor fi utilizați pentru a demara construcția altor 20 de locuințe care au primit deja aprobarea.
Într-un comunicat remis presei de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului se arată că hotărârea de vânzare a locuințelor era necesară în contextul în care prin Ordonanța de urgență a Guvernului 14/2010 pentru modificarea Legii 152/1998 privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe s-a prevăzut ca locuințele pentru tineri, destinate închirierii, să poată fi cumpărate de chi-riașii acestora după 1 an de închiriere neîntreruptă, față de 3 ani cât era prevăzut anterior. Astfel, pentru toate locuințele finalizate până la data intrării în vigoare a Legii nr. 89/2008 și care au fost înregistrate în proprietatea publică a unităților administrativ-teritoriale trebuia creat cât mai urgent cadrul legal necesar vânzării, prin trecerea lor în proprietatea privată a statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here