Ingrediente:
Pt aluat:
250 g făină
1 praf de copt
30g margarină sau unt
100 ml lapte
100 ml apă
Sare, puțin ulei
Pt umplutură:
150 g cașcaval
4 castraveți murați, tăiați mărunt
1 ceapă tăiată mărunt
1 ardei tăiat mărunt
8 măsline
gogoșar tăiat mărunt
Mod de preparare:
Aluatul se pregătește astfel: Într-un vas amesteci făina, praful de copt și untul. Amesteci laptele cu apa și puțină sare și le adaugi peste făină.
Frămânți un aluat mole.Se pune aluatul pe o planșetă dată cu făină și se întinde sub formă dreptunghiulară de 1 cm grosime.
Umplutura se pregătește astfel: Se taie toate ingredintele mărunt sau se dau prin răzătoare, se amestecă bine și se întind peste compoziția de aluat. Faci aluatul sul și îl pui într-o tavă unsă, dându-i forma unei potcoave pe care o crestezi din 2 în 2 cm. Presari deasupra cașul ras și coci „potcoava” timp de 40 de min. Servită caldă, e delicioasă și sățioasa. Poftă bună!!!