Băsescu şi Ponta participă la „Mica Unire“ de la Focşani

0
1003


Președintele României, Traian Băsescu și președintele PSD Victor Ponta, vor participa la manifestările organizate la Focșani cu prilejul sărbătoririi a 152 de ani de la Unirea Principatelor Române. Băsescu și Ponta vor veni în orașul Micii Uniri, la invitația președintelui Consiliului Județean și totodată vicepreședintele PSD, Marian Oprișan.
Manifestările dedicate aniversării a 152 de ani de la Mica Unire se vor desfășura în Piața Teatrului „Maior Gh. Pastia”. Mai exact, manifestările se vor derula în spațiul dintre Teatru și clădirea monument istoric în care a funcționat Vama dintre Moldova și Å¢ara Românească și în care în prezent funcționează Muzeul Unirii. Cel mai probabil, programul manifestărilor  dedicate împlinirii a 152 de ani de la Unirea Principatelor Române va fi unul complex. Președintele României, Traian Băsescu va primi onorul de la Regimentul de Gardă București, după care va urma momentul alocuțiunilor care vor fi rostite, cel mai probabil, de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan și președintele României, Traian Băsescu. Pe lângă alte momente ce vor fi pregătite de oficialități va avea loc  și celebra Horă a Unirii în care se vor prinde președintele Consi-liului Județean Vrancea, Marian Oprișan și preșe-dintele României, Traian Băsescu, dar și vrîncenii prezenți la manifestări.

24 ianuarie, zi de sărbătoare națională

Plenul Senatului a aprobat, în noiembrie 2010, o propunere legislativă prin care ziua de 24 ianuarie devine zi de sărbătoare legală. Inițiativa declarării zilei de 24 ianuarie ca zi de sărbătoare națională, îi aparține președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, care a făcut această propunere pentru prima dată, în 2008, înaintea sărbătoririi a 150 de ani de la Unirea Moldovei cu Å¢ara Românească. La inițiativă s-a raliat și primarul municipiului Iași, Gheorghe Nichita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here